Foto: MaxPixel's contributors

Cinekidfestival in de herfstvakantie

In de herfstvakantie gaat Concordia helemaal los met het mediafestival Cinekid. Dit jaar extra groots, als één van de hoofdlocaties van dit landelijke kinderfestival. Kinderen tussen de drie en veertien jaar kunnen nieuwe, bijzondere films bekijken en in het MediaLab op ontdekkingstocht in VR-games, workshops en de nieuwste technische snufjes. De films draaien van 10 t/m 16 oktober, het MediaLab is van 12 t/m 16 oktober te bezoeken.

Enschede - Concordia aan de Langestraat 56 wordt omgetoverd tot een heus MediaLab. Van maandag tot en met vrijdag zijn diverse hightech workshops te volgen. Zo mag je in de game ‘Nour’ eindelijk eens wél met je eten spelen, leer je gave special effects en andere filmtrucjes te maken met je smartphone en ontwerp je je eigen VR-bril. Liesbeth Kom, programmeur bij Concordia: “Heel bijzonder dat we in deze tijd toch groter kunnen uitpakken met Cinekid. Ik kijk erg uit naar het MediaLab met alle toffe installaties en workshops. Extra leuk: Voorafgaand aan het MediaLab op zaterdag 10 oktober organiseren we een vlogworkshop met wedstrijd samen de Theatermakerij.”

Nieuwste en leukste kinderfilms

In de filmzalen aan de Oude Markt 15 draait Concordia een mooie selectie kinderfilms voor alle leeftijden, waaronder dé Cinekidfilm Calamity. Deze handgetekende animatiefilm gaat over de sterke, stoere en legendarische Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Naast deze openingsfilm beleven onder meer de Nederlandse documentaires Getekend door het leven (Quinty Misiedjan) en De Schooltuin (Mark Verkerk) deze herfstvakantie op Cinekid hun wereldpremière. Ook is er voor de jongere kijkers genoeg te zien. Zoals Pietje Kortstaart, een schattige tijdloze animatie die gaat over een verwend katje die zijn staart verloren is. Met wel 20 filmtitels in 7 dagen is het nog lastig kiezen!

Films met live events en inschrijfworkshops

Elke dag is er een live-event: samen met alle Cinekid-locaties in Nederland kijk je tegelijk dezelfde film én ben je via een livestream verbonden met het event in Amsterdam! Je kunt bijvoorbeeld meedoen met een filmquiz, er is een live Q&A met de spelers uit de film en er worden unieke behind-the-scenes fragmenten getoond. Ook zijn er elke dag workshops te doen bij een aantal films en de video-installatie TouchMETell is gratis te bezoeken voor alle Cinekid-bezoekers.

Cinekid online: gratis speciale app

Cinekid vindt niet alleen op locatie plaats. Boek je een kaartje, dan ontvang je ook een toegangscode tot de speciale Cinekid-app, waar je thuis alvast kunt rondneuzen en achteraf nog eens je virtuele kunstwerken kunt kijken.

Kaarten en informatie

Er is een combinatiekorting wanneer mensen het MediaLab en een film naar keuze boeken (op verschillende dagen te bezoeken). Samen kost dit met de korting slechts €12,50, los zijn de prijzen voor de film en het Medialab € 7,50 per kaartje. De speciale live events kosten € 10,-.

Kijk op www.concordia.nl/cinekid voor alle activiteiten en films.

Cinekid MediaLab: ma 12 t/m vr 16 oktober, 10.00-17.00 uur, locatie: Langestraat 56 Enschede
Filmprogramma Cinekid: za 10 t/m za 16 oktober, locatie: Oude Markt 15 Enschede

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden