Leerlingen in actie bij het schoolkorfbaltoernooi
Leerlingen in actie bij het schoolkorfbaltoernooi (Foto: Dennis Klein)

Schoolkorfbaltoernooi bij G.K.V. Ons Clubje

Op woensdag 16 september organiseerden de Enschedese korfbalverenigingen in samenwerking met Sportaal hun jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 4-5 en 6. Bij OBS de Esmarke en OBS Glanerbrug Noord werden door Dion Temmink, Sietse Klein en Gea Bruinenberg clinics verzorgd.

Enschede - Op het terrein van G.K.V. Ons Clubje uit Glanerbrug stonden 4 scholen die samen 17 teams hadden klaar om te starten. Het weer was goed en niets stond ons dan in de weg om er een geslaagd toernooi van te maken. Rond half drie werd de eerste bal afgegooid en er ontstond direct al een leuke sportieve strijd. De bal ging snel van de ene naar de andere korf en er werd volop gescoord. Het enthousiasme spoot er van af en het was een feest om naar te kijken.

Wat ook erg leuk was was dat er veel spelers vanuit de jeugd van Ons Clubje met de verschillende scholen mee speelden. Zo zagen we Rutger (E1) en Stijn (E2) bij OBS de Esmarke meespelen en bij de OBS Glanerbrug Noord kwamen Kian (E1) en Selina, Noa en Laurie (E2) in actie. Bij de KBS de Troubadour streden Aimee (D1) en Charlotte ( E1) mee.

Aan het eind van de middag kwamen de volgende scholen als poule winnaar uit de bus:

Uit groep 5:

De Esmarke 1

Park Stokhorst 1

Groep 6:

Glanerbrug Noord 3

Glanerbrug Noord 4

Zij mogen samen met het team van  De Troubadour 1 uit groep 4 strijden om het Enschedees kampioenschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden