<p>Sportaal scheldt huur kwijt aan sportclubs.</p>

Sportaal scheldt huur kwijt aan sportclubs.

(

Foto:Sportaal

)

Sportaal scheldt huur kwijt aan sportclubs

Enschede - Tientallen Enschedese sportclubs hoeven geen huur te betalen over de eerste drie coronamaanden. Hierover is vorige week een brief gestuurd naar de betreffende verenigingen. Sportaal heeft dit in overleg met de gemeente besloten.

Dankzij het geld dat de Rijksoverheid via de zogenaamde TVS-regeling (Tegemoetkoming Verhuur Sportaccommodaties COVID-19) is de huur aan amateurverenigingen over de maanden maart, april en mei geschrapt. Mogelijk volgt eenzelfde besluit voor de maanden juni, juli en augustus maar dat hangt ervan af of de landelijke overheid ook voor die periode met een compensatieregeling komt.

Sportaal heeft nog niet de garantie dat alle gemiste opbrengsten gedekt worden door het Rijk. Hoewel de verwachting is dat het wordt gedekt is het afhankelijk van het aantal aanvragen wat de overheid ontvangt. ‘Een goed sportklimaat vinden we belangrijk, want het draagt bij aan een goede gezondheid en dat is in deze tijd belangrijker dan ooit’, aldus Bas Morsink, directeur Sportaal.

1

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden