Foto: Rahi Rezvani

NDT met livestream en voorstelling naar Enschede

Het is zover: na lang wachten gaat deze week het dansseizoen van Nederlands Dans Theater (NDT) van start! Op 17 september opent het dansgezelschap uit Den Haag het seizoen met het NDT 1-programma Endlessly Free! NDT is heel blij dat ze, ondanks de uitdagingen van dit jaar, haar creaties weer aan het publiek mag vertonen. Ook het publiek uit Enschede kan dit najaar van zowel deze seizoensopening als het nieuwe NDT 2-programma Dare to Say genieten.

Enschede- U kunt deze seizoenopening live bijwonen vanuit NDT’s digitale theaterzaal! De voorstellingen van Endlessly Free in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, worden met meerdere camera’s gefilmd en live uitgezonden, zodat u de voorstelling vanuit uw eigen huiskamer kunt beleven. De voorstellingen beginnen om 20:00 en zijn alleen dan live – op hetzelfde moment dat de dansers op het toneel staan – te bekijken. Zo mist u dus niets van de voorstelling in het theater. Om uw theaterervaring compleet te maken, vindt u in onze digitale foyer bovendien het digitale programmaboek, een (video)inleiding op de voorstelling en overige achtergrondinformatie over de creaties, choreografen en dansers.

Geniet van het programma Endlessly Free in hoge kwaliteit en bekijk de voorstelling op uw favoriete digitale device, samen met vrienden en familie voor maar €15. Tickets worden aangeboden in samenwerking met het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede via: www.wilminktheater.nl. 

Over Endlessly Free

Het openingsprogramma is een drieluik van werken van internationaal gerenommeerde choreografen die al lange tijd aan het gezelschap verbonden zijn: Medhi Walerski en Crystal Pite. Endlessly Free door NDT 1 is een antwoord op de huidige tijd, waarin het idee van de intieme ruimte centraal staat. Het programma bestaat uit Walerski’s meeslepende wereldpremière Silent Tides, een poëtische reflectie op menselijke relaties. Daarnaast wordt het veelgeprezen SOON uit 2017 terug op het toneel gebracht, een werk geïnspireerd door de kenmerkende muzikale visie van Benjamin Clementine. De avond wordt gecompleteerd met The Other You van Crystal Pite, een duet uit 2010 oorspronkelijk gemaakt voor haar gezelschap Kidd Pivot, dat een portret vormt van een man in gesprek met zijn andere zelf en dat zich beweegt in het spanningsveld tussen tegenstellingen.

NDT in real life in Enschede

 Daarnaast is NDT dit seizoen ook in real life te zien in het Wilminktheater. Op 21 november om 20:00 brengt het gezelschap een bezoek aan Enschede met het tweede programma van het seizoen: Dare to Say door NDT 2. De voorstelling brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers samen. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie.

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie, waarin hij een ingenieuze en percussieve benadering van beweging uitbeeldt en zijn speciale gave voor enscenering laat zien. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. Choreograaf Dimo Milev heeft na een rijke carrière als danser bij verschillende gezelschappen waaronder Compañía Nacional de Danza een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Zijn bewegingstaal is organisch en vaak geworteld in nauwe intimiteit. Voor zijn stuk voor Dare to Say werkt Milev samen met componist Miguelangel Clerc Parada. Dit wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

Voor meer informatie over Dare to Say door NDT 2, op 21 november in Enschede, zie:
www.wilminktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden