Foto: PR

Van hunebed naar hunebed in De Museumfabriek

Enschede - Iedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Donderdagavond 17 september legt fotografe Karin Broekhuijsen haar focus op haar fotoboek ‘Ode aan het hunebed’, een eerbetoon aan de beroemdste monumenten van Drenthe.

Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwde de hunebedden van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal.

Karin Broekhuijsen is al meer dan 4 decennia fotografe. “Het begon lang geleden met een fotocamera bij het zeeppoeder, voor 5 gulden. Het drukken op de knop gaf een heerlijk gevoel, ook al legde ik bij mijn eerste foto slechts de achterkant van een auto vast.” Zo begon ooit een carrière in de fotografie die geleid heeft tot verschillende boeken en vele prijzen.

Aanmelden

In de Museumfabriek gelden passende veiligheidsmaatregelen m.b.t. COVID-19. Zo is het verplicht om voorafgaand aan het bezoek online te reserveren. Dat kan via demuseumfabriek.nl. Vrienden van De Museumfabriek en het Rijksmuseum Twenthe hebben op vertoon van hun app of ledenkaart gratis toegang. Voor niet-leden is de entree €5,- inclusief een kopje koffie/thee.

demuseumfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden