Foto: Willem van Walderveen

Auditieoproep voor kindercast van magische kerstmusical Scrooge

Dit najaar zal Scrooge te zien zijn in het Wilminktheater in Enschede, tijdens het kerstfestival Woar Geet ’t Opan met Kesmis. Dit in navolging van de succesvolle musical Oliver! van afgelopen jaren. Voor de voorstelling SCROOGE zoekt het creatieve team, die ook verantwoordelijk was voor Theaterspektakel Het Verzet Kraakt en STORK!, kinderen tussen de 8 en 14 jaar die mee willen spelen. 

Enschede - Kinderen die ervaring hebben met theater, houden van zingen en dansen kunnen zich tot 29 september aanmelden via www.wilminktheater.nl/auditie. “Wij zoeken een Tiny Tim, kinderen van de familie Cratchitt, een geest en vele andere rollen”, vertelt Ellen Kremers kinderregisseur van Scrooge. Kremers was ook verantwoordelijk voor de kindercast tijdens de kerstmusical OLIVER! die in 2018 en 2019 te zien was in Enschede.

Scrooge vertelt het kerstverhaal over Ebenezer Scrooge; de verbitterende gierigaard die geen plezier heeft in het leven. Maar op de avond voor kerst krijgt hij bezoek van drie geesten waardoor hij inziet hoe harteloos hij eigenlijk is. Kremers heeft er veel zin in om samen met de kinderen dit verhaal te vertellen: “De kinderen spelen en zingen mee in een professionele musical, die ervaring is fantastisch’’.

Regisseur

Het belooft een magische voorstelling te worden die geregisseerd zal worden door Jasper Verheugd, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere de musicals van Studio 100. De vormgeving is in handen van Joris van Veldhoven, decorontwerper van vele musicals waaronder die van CARO in het Efteling theater. Scrooge zal te zien zijn van 20 december t/m 3 januari in het Wilminktheater in Enschede. Binnenkort start hiervoor de verkoop.

De audities voor de kindercast vinden plaatst op 3 oktober in het Wilminktheater in Enschede. Kinderen kunnen zich tot 29 september aanmelden via www.wilminktheater.nl/auditie

*

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden