Huisarts Pieter Kersemakers in gesprek met de patiënt
Huisarts Pieter Kersemakers in gesprek met de patiënt (Foto: Arts en Zorg)

Patiënten Arts en Zorg Gezondheidscentrum Noord kunnen online medisch dossier inzien

Sinds enkele weken kunnen de patiënten van het gezondheidscentrum Arts en Zorg Gezondheidscentrum Noord online hun medisch dossier bekijken via het portaal www.gezond.nl/portal. Hierin staat onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die een patiënt gebruikt. Door in te loggen met DigiD, is de privacy van de patiënt en veiligheid van persoonsgegevens gewaarborgd.

Enschede - De eerste ervaringen van zowel patiënten als zorgverleners zijn positief. Pieter Kersemakers, huisarts bij Arts en Zorg geeft aan: “Door online inzage zijn patiënten steeds beter voorbereid en komen ze met duidelijke vragen op het spreekuur. Doordat er steeds meer medische gegevens online beschikbaar komen, krijgt een patiënt in de toekomst een steeds beter totaalbeeld van de eigen gezondheidssituatie”.

Wat zijn de voordelen van het online bekijken van het medisch dossier?

-  Alle gegevens in een beveiligde omgeving bekijken;

- Advies van de huisarts thuis rustig doorlezen;

- Uitslagen van medische onderzoeken bekijken;

- Een overzicht van alle gebruikte medicijnen.

OPEN

OPEN is het vierjarig landelijke programma van InEen, LHV en NHG dat ondersteuning biedt bij het veilig online delen van medische gegevens met hun patiënt. Als Arts en Zorg nemen wij deel aan dit programma aangezien wij het belangrijk vinden dat onze patiënten zoveel mogelijk zorg zelf online kunnen regelen en daarbij hun actuele medische gegevens kunnen raadplegen.

Voor meer informatie ga naar https://www.artsenzorg.nl/gezondheidscentrum-noord

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden