De kunstenares tijdens de opening
De kunstenares tijdens de opening (Foto: Bert Speelman)

Bijzondere expositie Galerie Dede Grutzmacher

Afgelopen zaterdag was de opening van een bijzondere expositie bij Galerie Dede Grutzmacher in het Robsonpand aan de Blekerstraat. De reacties waren meer dan lovend van de vele bezoekers die strikt de coronamaatregelen in acht namen. Te zien zijn een breed scala aan kunstvormen, allemaal van de hand van de kunstenares Hilda Boer.

Enschede - In de eerste ruimte is een serie grote en veelkleurige linosnedes te zien met als thema: vrouw en vis, waarbij de vis symbool staat voor de liefde in al haar verschijningen. Ook zijn er bronzen beelden te zien met hetzelfde thema.

In de tweede zaal hangen onder andere drie grote olieverfschilderijen die de kunstenares maakte van vermoste en beschadigde beelden in kasteeltuinen. Het zijn olieverfschilderijen op doek en zijn superrealistisch geschilderd tot in de kleinste details. Ze zijn onder andere uit de tuinen van Twickel en ook een uit het landgoed Boerskotten bij Oldenzaal. Dit zijn drie schilderijen van een serie van 8 en deze zijn nog nooit eerder vertoond! Een primeur voor Enschede!

Verderop, in de gang hangen nog een aantal kleurrijke monoprints, abstract werk. De opening met een spetterend optreden van de band: Des-Fais-Do-Do was afgelopen zaterdag, 5 september.

Voor wie dat helaas gemist heeft: de expositie is nog tot en met 11 september te bewonderen elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00uur tot 17.30. De toegang is gratis!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden