Afbeelding
Foto: De Yogaschool

Het bijzondere leven van Ramana Maharsi

zaterdag 25 mei 2024 19:00 tot 21:00

Ramana Maharshi werd geboren op 30 december 1879 in Tiruchuli. Hij werd bekend als een Indiase wijze en een Jivanmukta, een bevrijd mens. In 1895 werd bij aangetrokken tot de heilige heuvel Arunachala. In 1896, op 16-jarige leeftijd, had hij een ervaring’ waarbij hij zich bewust werd van een stroom of kracht die hij herkende als zijn ware Zelf. Dit resulteerde in een toestand die hij later omschreef als “de gemoedstoestand van de Jnani, de wetende. Zes weken na deze gebeurtenis reisde naar de berg Arunachala, in Tiruvannamalai, waar hij de rest van zijn leven bleef. Terwijl hij gewoon ‘was’, kreeg hij vanzelf belangstelling van anderen. Die kwamen naar hem toe en probeerden via hem inzage krijgen in het allerhoogste. Sinds de jaren dertig zijn zijn leringen in het Westen bekend geworden. De lezing is op zaterdag 25 mei van 19.00 tot 21.00 uur aan de Emmastraat 147, entree 2 bij De Yogaschool en wordt gegeven door Yogacharya Ylvy Vaanholt. Je kunt je aanmelden op 053 - 4336887.

Locatie