Hoge bomen ...
Hoge bomen ... Foto: Hubert van Mastrigt

Hubert van Mastrigt - ‘Vervormde dromen en herinneringen’

donderdag 15 februari 2024 12:30 tot vrijdag 22 maart 17:00

Fotogalerie Objektief - Walstraat 33 - Enschede - www.fotogalerie-objektief.nl

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Hubert van Mastrigt. De officiële opening is op zondag 18 februari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Het werk van Hubert kan worden getypeerd als geënsceneerde fotografie.

“Ideeën ontstaan eerst in mijn hoofd, daarna krijgen ze vorm als schetsen, vervolgens ga ik ter plekke fotograferen. In Photoshop vindt de fusie plaats met mijn persoon en de herinnering, liefst met een flinke portie humor. Mijn hart ligt bij het autonome vrije werk, eigenlijk ben ik dagelijks bezig met vrije fotografie. Ik heb grote bewondering voor kunstenaars die de wereld beschouwen vanuit een eigen perspectief. Bijvoorbeeld René Magritte of de fotografen Teun Hocks, Erwin Olaf en Paola Ventura, in hun werk is de verwondering en de lach nooit ver weg”. 

Na zijn werk als zelfstandig fotograaf/vormgever is Hubert van Mastrigt met pensioen, richt hij zich op vrij werk en exposeert hij regelmatig nieuw werk. Hij kreeg verschillende prijzen: onder andere was hij in 1996 de eerste winnaar van Kunst in het Volkspark in Enschede, in 1998 ontving hij de eerste prijs bij Kunstmanifestatie Art Explosion in Assen en in 2020 won hij de Herman Krikhaarprijs.

Hubert speelt zelf de hoofdrol in deze droomserie waarin hij zijn vervormde dromen en herinneringen verbeeldt. Hij creëert met zijn vaak humorvolle foto’s een herkenbare werkelijkheid: de weg kwijt in de grote stad, angst voor klimaatverandering of aftakeling als schrikbeeld.

Tijdens de opening wordt zijn fotoboek over deze serie gepresenteerd en na afloop is er een signeersessie.