SHOT speelt in de eerste divisie bij het ONHK op 1 april 2023
SHOT speelt in de eerste divisie bij het ONHK op 1 april 2023 Foto: Robbert Bruggeling

SHOT & Shaffy

donderdag 29 juni 2023 20:00 tot 22:30

Op donderdag 29 juni geeft het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) een uniek concert in het Muziekcentrum van Enschede. Het concert van de kersverse Nederlands Kampioen in de eerste divisie zal in het teken staan van SHOT & Shaffy en bestaat uit twee gedeeltes.

Voor de pauze zal SHOT de nieuwste compositie van Alex Poelman: ‘Jekyll & Hyde’ spelen. Dit werk is speciaal gecomponeerd voor harmonieorkest en twee solo trompettisten. SHOT zal het stuk uitvoeren samen met trompettisten Jeroen Schippers (Marinierskapel der Koninklijke Marine) en Jordi Lensink (Orkest van de Koninklijke Marechaussee).

Deze nieuwste compositie van Alex Poelman vertelt het verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hyde uit het gelijknamige verhaal van Robert Louis Stevenson. Het verhaal speelt zich af in Londen en gaat over de aardige Dr. Jekyll en de moordlustige crimineel Mr. Hyde. Het blijkt dat deze dezelfde persoon zijn, maar het tegengif dat nodig is om zich te veranderen van Hyde in Jekyll wordt steeds minder effectief. Hij pleegt zelfs een moord in de persoon van Mr. Hyde en als hij het tegengif niet meer kan maken, pleegt hij zelfmoord. De uitvoering van het trompetconcert levert een boeiend muzikaal gevecht op tussen de beide trompettisten en leidt tot een dramatische ontknoping.

Na de pauze voegen zangeres Micheline Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen zich bij het orkest op het podium om samen het repertoire van Ramses Shaffy te vertolken. ‘Shaffy & Brass’ is het nieuwe project van Micheline en Jos, een vervolg op het succesvolle ‘Brel & Brass’ wat SHOT in 2018 heeft uitgevoerd.

Micheline en Jos gaan vele orkesten in Nederland en België langs om de gloedvolle muziek van Ramses Shaffy te spelen. Liederen als ‘Sammy’, ‘We zullen doorgaan’ en ‘Pastorale’ klinken prachtig omringd door vurige orkestarrangementen. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal geschreven voor Micheline’s tournee door toparrangeurs Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

Kaarten zijn te koop via sales.shot.utwente.nl voor €17,50 regulier en €12,50 voor studenten.