al sinds 1979 ateliergebouw en nog steeds in goede staat
al sinds 1979 ateliergebouw en nog steeds in goede staat Foto: erik vd endt

open dag ateliers de Kunsthaven

zondag 11 juni 2023 11:00 tot 17:00

Open dag Ateliers De Kunsthaven. Op 11 juni a.s. vindt de 23ste editie plaats van de jaarlijkse open dag van atelierstichting de Kunsthaven. Op deze dag vinden er in en om het  mooie gebouw allerlei activiteiten plaats.Het  ateliergebouw ligt aan de Borstelweg 29. Open van 11.00 u tot 17.00 u en de activiteiten vinden plaats van 13.00 u tot 17.00 u. Parkeren kan gratis bij de Pathmoshal, overzijde vd Westerval. (Houd rekening met de aanrijroute! Een helft van de Westerval is afgesloten)Op deze dag draait het om de kunst. Ook aan de overzijde van de Volksparksingel waar ‘Kunst in het Volkspark’ plaatsvindt.  Daar hebben de kunstenaars van de Kunsthaven een kraam ingericht met hun werk en info waarmee ze zich aan het publiek presenteren en zo een opmaat vormen voor een atelierbezoek aan de overkant. De meeste ateliers zijn open en de kunstenaars zijn aanwezig. Aan de singelzijde van het ateliergebouw is in de voortuin een gezamenlijk project te zien, nl. de naam van de stichting op kunstzinnige wijze verbeeld in verschillende technieken.  Dit jaar is opnieuw de toon gezet met een actueel thema,  nl. een estafettekunstwerk getiteld ‘Verbinding’ , waarin de kunstenaars op elkaars werk reageren. Aan de wanden in de gangen, een expositie van schilderijen en in de nissen driedimensionaal werk. 100%FAT, een interdisciplinair Tech bedrijfje toont een videoshow in de hal met voorbeelden van activiteiten. Een interactieve zandbak in een van de gangen opgesteld, speelt met het thema water en geografie. Met behulp van Augmented reality kunnen dynamische landschappen gecreëerd worden.  Een zeer actueel thema, gelet op de klimaatcrisis en stijging van de zeespiegel. Vooral voor de wat grotere jeugd een leuk spel met licht en kleur. In het atelier van Erik van der Endt is een podium voor muziek en poëzie. Na 13.00 u leest o.a. de Enschedese dichteres Margòt Veldhuizen  voor uit eigen werk afgewisseld  door singer/songwriter Erik van der Endt die eigen liedjes  speelt .Op een drumstel op het plein voor het gebouw,  gaat Henk vd Wetering om 14.00 u, drumles geven, begeleid door het straatorkest Vonk terwijl in een vrolijk tentje van Karniland  kunstzinnig omgegaan wordt met pannekoeken. verder kan men er muurschilderen en elkaar portretteren op groot formaat en speksteenhangers maken.Al met al een verrassend gebeuren dat zeker een bezoekje waard zal zijn.