Afbeelding
Foto: bron: Utoday

Inspirerende Ontmoeting bij SIVE : HENNY KRAMERS-PALS

woensdag 31 mei 2023 13:30 t/m 14:30

Op woensdag 31 mei organiseert SIVE weer een Inspirerende Ontmoeting. Deze keer komt Henny Kramers-Pals haar verhaal vertellen. Zij vertelt over haar drijfveren en hoe zij is gekomen tot waar ze nu staat. Mooie verhalen die vaak andere vrouwen inspireren om ook stappen te nemen. Bijvoorbeeld om je droom waar te maken.

Henny Kramers-Pals (85) komt vertellen over een leven lang met plezier werken. In 1963 het eerste vrouwelijke wetenschappelijke staflid aan de Technische Hogeschool Twente. Tegenwoordig kennen we dit als de Universiteit Twente – ook wel de UT. Henny heeft door de jaren heen verschillende functies als wetenschapper en docent bij de UT vervuld. Zo was ze hoofddocent chemische technologie en een tijd lang verantwoordelijk voor opleiding voor scheikundeleraren. Tijdens haar leven heeft ze zich regelmatig ingezet voor de positie van vrouwen binnen de wetenschap. Van de UT ontving ze in 2014 de Juliannapenning – een prijs voor een buitengewone bijdrage aan de Universiteit Twente. In 2016 ontving ze zelfs een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de Inspirerende Ontmoeting zal Henny haar levensverhaal vertellen en praten over haar huidige activiteiten, die sterk gericht zijn op duurzaamheid. Opgeven kan via: coordinator@sive.nl.