Afbeelding
Foto: n.v.t.

KunstenLandschap Lonneker

zaterdag 27 mei 2023 12:00 t/m maandag 29 mei 17:00

KunstenLandschaproute in Enschede, rondom Lonneker en op Roombeek. De route is geopend op de beide Pinksterdagen 27 en 28 mei van 11.00 tot 17.00 en op zaterdag 26 mei van 12.00 tot 17.00.

Het is een prachtige route met mooie werken van Enschedese, Nederlandse, Duitse en andere buitenlandse kunstenaars. Het is weer een verrassende route die u óf met de fiets óf wandelend kunt afleggen. U komt daarbij ook op onbekende plekken in het landschap.

De route bestaat uit twee delen:

. Roombeek naar Lonneker 3,5 km

. de route in het coulissen landschap rondom het dorp Lonneker van ongeveer 7,5 km.

De startpunten zijn: Rijksmuseum Twenthe en Dorpsplein in Lonneker.

Op vertoon van het toegangsbewijs hebben de bezoekers gedurende de route ook vrije toegang tot het Rijksmuseum Twenthe, waarin de binnentuin van het museum een centrale rol speelt en de Museumfabriek.

Ook is er tijdens de KunstenLandschaproute  een museumwinkel geopend. Hier kunt u werken, tegen betaalbare prijzen, van de tentoonstellende kunstenaars kopen.

De catalogus, inclusief een toegangsbewijs, kost euro 8,50 p.p. Een toegangsbewijs kost 6 euro p.p.  Kinderen t/m 16 jaar kunnen gratis deelnemen aan deze route.  Er is in Lonneker en ook op het Roombeek ruime parkeermogelijkheid, waar u gratis kunt parkeren. Via de website www.kunstenlandschap.nl  kan alle benodigde informatie worden gevonden.  Eventueel kunnen via de website ook fietsen worden gehuurd.