Afbeelding
Foto: Synagoge Enschede

Matzemarkt Synagoge Enschede

zondag 2 april 2023 11:00 tot 17:00

Een matze is in feite een plat ongerezen brood, meer een cracker eigenlijk. Een doodgewone cracker: ze bevatten geen zout, geen suiker, geen conserveermiddelen, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen, maar wat kan je er allemaal mee doen?

Het eten van matzes is een Joodse traditie. In het Jodendom wordt tijdens Pesach de Joodse slavernij en de uittocht uit Egypte herdacht. Vlak voor vertrek moesten de Joden snel brood bakken, waardoor het niet kon rijzen. In de meeste – ook niet Joodse – gezinnen is het traditie om met Pasen matzes te eten.  De meeste mensen eten matzes met suiker en roomboter. Maar er is zoveel meer met matzes mogelijk. Heerlijke balletjes voor in de soep, chocoladetaart en kaas-prei taart met matzemeel.

Deze lekkernijen kunnen worden geproefd en gekocht tijdens de MATZEMARKT waar u allerlei maten en soorten matzes en matzemeel vindt.

De markt wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden Synagoge Enschede. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de mooiste sjoel van 

West-Europa.

Zondag 26 maart en zondag 2 april van 11-17 uur

Prinsestraat 14

7513 AL Enschede

www.synagogeenschede.nl