Het Nieuwe Fietsen
Het Nieuwe Fietsen Foto: Veilig Verkeer Nederland

Workshop Het Nieuwe Fietsen Enschede

woensdag 22 maart 2023 9:30 tot 12:00

Veilig en gezond op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’ in Enschede

Jong geleerd is oud gedaan? Fietsen op een E-bike is een goede manier om  in beweging te blijven en wie wil dat nou niet? Maar toch is fietsen op een E-bike net iets anders dan fietsen op een gewone fiets. En dat niet alleen; ook het verkeer om je heen is veranderd. Benieuwd? Kom dan naar de voorlichting ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). 

In de voorlichting ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk veilig te kunnen blijven genieten van het fietsen. 

Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

- Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?

- Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? 

- Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? 

- Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike? 

Deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Enschede en vindt plaats op:

woensdag 22 maart van 09.30 – 12.00 uur in                                                                                 Speeltuin Stadsveld, Plataanstraat 50, 7545 MN Enschede

Aanmelden  

Inwoners uit de gemeente Enschede die geïnteresseerd zijn in de voorlichting ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Enschede. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld. Voor de koffie met koek wordt gezorgd. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Noot aan de redactie: Indien u als pers(fotograaf) bij de VVN Opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen ’aanwezig wilt zijn en/of op zoek bent naar meer informatie, dan kunt u contact opnemen met VVN, Jan Hommes T 06-21287382. Het bijgeleverde beeldmateriaal is bij publicatie rechtenvrij te gebruiken.