Zonneschijn in het Vestzaktheater Concordia met de folk en Americana van de broers Van der Westen

zaterdag 18 maart 2023 20:30 tot 22:00

Zonneschijn in het Vestzaktheater Concordia met de folk en Americana van de broers Van der Westen. 

Dieter van der Westen - Eric van der Westen - Acoustic duo 

The Sun Will Rise Again

De muzikale broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen maakten tijdens de corona pandemie een album met zelfgeschreven nummers over onbevangenheid en hoop met de titel “The Sun Will Rise Again.” Op zaterdag 18 maart spelen ze in het Vestzaktheater van Concordia in Enschede.

Het album, gepresenteerd vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam, werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers. Zo beschreef Heaven magazine de muziek als “Neder-Americana op zijn allerbest.” en schreef Realrootscafe dat “Dit album schreeuwt om live gehoord te worden” 

En inmiddels spelen de broers ook weer volop live na een verplichte pauze van anderhalf jaar. Dit voorjaar tourt het duo langs een reeks theaters in heel het land. 

Zanger gitarist Dieter van der Westen timmert de laatste jaren hard aan de weg met zijn eigen muziek. Daarnaast speelt hij met zijn andere band Kasba over de hele wereld en werkte hij in Nederland samen met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest. Contrabassist Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en is op dit moment een van de best beluisterde jazz artiesten van Nederland op streamingdienst Spotify. Hij speelt onder anderen met Componist des vaderlands Martin Fondse, trompettist Eric Vloeimans en de Turkse popster Sezen Aksu.

In deze akoestische en intieme duo bezetting presenteren de broers hun liefde voor folk en americana.

Zaterdag 18 maart 2023 – 20:30 uur

Dieter van der Westen & Eric van der Westen acoustic duo

Het Vestzaktheater Walstraat 35

Enschede 

Tickets: € 15,- excl servicekosten

https://www.concordia.nl/theater/the-sun-will-rise-again/