Afbeelding
Foto: Wim Wijering - vogelwerkgroep De Grutto Weerselo

”Natuurlijk Noordoost Twente”

maandag 20 februari 2023 14:00 t/m 16:00

Nivon natuurvrienden Enschede organiseert op maandagmiddagen een lezing. De maandagmiddag vanaf 13.45 uur inloop en om 14.00 uur begint de lezing of presentatie. 

Aanmelden bij: info@nivon-enschede.nl

Van 14 tot 16 uur in de Grote Zaal van het NIVON-centrum. Dotterbloemstraat 120 Enschede.

Ieder is hartelijk welkom. Entree € 5,- NIVON-leden € 3,-

Maandag, 20 februari 2023 komt Wim Wijering, één van de oprichters van de Natuur- en vogelwerkgroep “de Grutto”. Wim verzorgt al vele jaren lezingen over diverse natuuronderwerpen en is verknocht aan natuur en natuurfotografie. Hij maakt ons op deze middag in woord en beeld deelgenoot van zijn boeiende lezing over ”Natuurlijk Noordoost Twente”. Tijdens zijn powerpointpresentatie is de natuur in z’n eigen omgeving te zien, zoals hij die met de camera zelf beleeft en heeft vastgelegd. U wordt kriskras door de seizoenen geloodst, waarbij volop aandacht wordt besteed aan allerlei aspecten van moedertje natuur. Aan bod komt een scala aan vogels, vlinders, libellen, amfibieën, reptielen, als ook bloemen en planten. Landschaps- en cultuurhistorische beelden zullen evenmin ontbreken. U krijgt verder bijzondere opnames en onverwachte ontmoetingen te zien en te horen en wordt gewezen op een aantal natuurontwikkelingen, die momenteel gaande zijn. Er wordt op deze middag eveneens aandacht besteed aan het scholenproject “red de vlinder en de bij”. Kortom; een middag met een verrassende kijk op hetgeen Noordoost Twente op natuurgebied (gelukkig nog steeds) te bieden heeft. U kunt alvast proeven aan zijn kunnen door te surfen naar de website www.nvwgdegrutto.nl . Hierop is veel van zijn beeldmateriaal (natuurkalender / recente foto’s) te zien. Als je nu al wilt zien welke, kijk dan op https://www.nvwgdegrutto.nl/nk-december-2022.html

Voor een boeiende lezing of presentatie moet je op maandagmiddag bij het Nivon zijn. En dat voor een heel klein prijsje. Op de maandagmiddag kun je er terecht voor een programma vol cultuur, natuur, folklore, vreemde landen en humor. Denk daarbij aan schitterende natuuropnames van ons Twente of juist ver weg, verhalen over reizen, geschiedenis toen en nu, of Twentse historie. De beste presentatoren in de Regio komen het u graag vertellen.