Henk Maassen reageert op zijn tijd 2021-2023.
Henk Maassen reageert op zijn tijd 2021-2023. Foto: Henk Maassen

Solo expositie Henk Maassen

zaterdag 18 februari 2023 16:00 tot zaterdag 25 maart 17:30

Henk Maassen is in 1979 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Een thema in zijn werk is het in beeld brengen van spanningen tussen verschillende vormen en materialen.

In zijn begin jaren zag je veel grote ijzeren constructies met kabels en buizen. Gaandeweg werd zijn werk steeds breekbaarder. Henk Maassen speelde met evenwicht en balans in dunnere constructies, stapte later over op glas en werkte ook zelfs met bladeren en kaarsvet. De bladeren zijn nog steeds in zijn werk te vinden, maar nu toevertrouwd aan het papier en wat fragiele kleinere objecten. Hij is steeds meer geïnspireerd door de natuur. En hij ondervond hoe kwetsbaar het leven is. 

Henk Maassen heeft op prominente plekken mogen exposeren door je jaren heen. Hij heeft enkele keren met grote constructies tussen de bloemen van de Keukenhof gestaan. Ook heeft hij grote kunstwerken in Enschede staan zoals in het Wooldrikspark en op de hoek Oldenzaasestraat Kotkampweg.

Zijn solo expositie is te zien bij bij Galerie Dédé Grützmacher in het Robsonpand aan de Blekerstraat 165 te Enschede.

De opening is op zaterdag 18 februari om 16.00 uur door Feya Wouda. En de muzikale omlijsting door Erik van der Endt.