Uitvoering Matthäus Passion door Ex Arte
Uitvoering Matthäus Passion door Ex Arte Foto: eigen foto

Zangworkshop Matthäus Passion

zaterdag 11 februari 2023 13:30 tot 16:00

Heb je interesse in de Matthäus Passion van Bach en wil je vooral ook zélf wel ‘es een aantal koordelen zingen? Doe dan mee met de Zangworkshop Matthäus Passion op zaterdag 11 februari, van 13:30 tot 16:00 uur.  Je gaat dan bijvoorbeeld het beroemde O Haupt voll Blut und Wunden zingen, het tedere Herzliebster Jesu en het vurige Sind Blitze und Donner.

De workshop wordt georganiseerd door Vocaal Ensemble Ex Arte, dat de Matthäus Passion ieder jaar op Goede Vrijdag uitvoert, op uitnodiging van de Stichting Paaspopklassiek in de ‘kathedraal van de Achterhoek’ in Zieuwent. Volgens dirigent Emile Engel, die de workshop leidt, moet dit stuk over het lijden van Christus niet zwaar maar juist licht en transparant klinken. Maar hoe zorg je daarvoor als zanger? En hoe kun je ook de moeilijke passages makkelijk laten klinken? In de workshop leer je met welke zangtechnieken je dit kunt bereiken.

Aanmelding: 

De workshop vindt plaats op zaterdag 11 februari van 13:30 tot 16:00 uur in De Roef in Enschede. De deelnamekosten bedragen €10,- (t/m 21 jaar €5,-). Geef je op via www.exarte.nl. De koorstukken die in de workshop aan bod komen, dienen thuis zelfstandig ingestudeerd te worden. Na opgave wordt de bladmuziek toegestuurd.