Anne
Anne Foto: David van 't Veen

David van ’t Veen - ‘Polaroids’

woensdag 22 november 2023 12:30 tot vrijdag 9 februari 17:00

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van David van ’t Veen. De officiële opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zaterdag 25 november 2023 om 15.00 uur in De Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede en zal worden verricht door voormalig minister van Justitie, Winnie Sorgdrager. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Aansluitend aan de opening in De Grote Kerk is de expositie te bekijken in Fotogalerie Objektief aan de Walstraat 33, tot 17.00 uur.

Deze langlopende expositie is samengesteld door Ben Loman en Tjabele Heier in het kader van het 35-jarig bestaan van Fotogalerie Objektief en is hiermee een hommage aan de markante Enschedeër David van ’t Veen.

De in 2018 overleden Enschedese fotograaf David van ’t Veen (geboren 1941) heeft, sinds hij in 1974 overstapte van aquarel naar fotografie, duizenden Polaroids geschoten. Zijn Agfa Ansco (8x10 inch), Polaroid SX 70 en Polaroid 4x5 inch camera hebben zowel Erotiek, Landschap, Stilleven als Portret vastgelegd.

In zijn studio ‘De Ark’ aan de Knalhutteweg in Enschede, waar David zijn meeste erotische platen schoot, werkte hij altijd bij daglicht, soms aangevuld met andere lichtbronnen.

Vijf jaar na zijn overlijden laat Fotogalerie Objektief met de tentoonstelling ‘Polaroids’ een palet aan schoonheid zien. Jarenlang opgesloten in de duisternis van lades en dozen, blijkt David ons een oogstrelende erfenis te hebben nagelaten.