DE NIEUWE KUST
DE NIEUWE KUST Foto: Michael Rhebergen

FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2023 - ‘Human Landscapes’

zondag 8 oktober 2023 13:00 tot zondag 19 november 17:00

In het najaar van 2023 is het weer zover, hét fotofestival van het Oosten de Fotomanifestatie Enschede vindt weer plaats. De hele stad zal van 8 oktober t/m 19 november 2023 in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie.

Het thema voor deze 6e editie is ‘Human Landscapes’. Bij het begrip landschap denkt men vooral aan ongerepte natuur, maar zeker in ons land heeft de mens zich door de eeuwen heen de natuur toegeëigend en op allerlei manieren gecultiveerd. In de exposities laten fotografen zien hoe we met ons landschap omgaan en hoe we het vormgeven.

In de exposities laten fotografen zien hoe we met ons landschap omgaan en hoe we het vormgeven. Bij de keuze van de fotografen en bij het samenstellen van de exposities is niet alleen gelet op de fotografische kwaliteit maar zal ook de nadruk liggen op vaak onbewuste ideeën en traditionele oordelen over hoe we met het landschap omgaan. Hierdoor verwachten wij meer bezinning en mogelijk ook nieuwe inzichten te bieden over toekomstperspectieven voor landschap en natuur. Juist in deze tijd, gekenmerkt door groeiende bevolking, toenemende technologie en productie is een heroriëntatie belangrijk.

In verschillende toonaangevende kunstruimtes worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van topfotografen. Daarnaast zal ook de openbare ruimte betrokken worden bij het festival. Zo kan niemand er straks meer omheen; een manifestatie van talent binnen de fotografie zal Enschede overnemen!

We nodigen je graag van harte uit om de opening van deze editie van de Fotomanifestatie Enschede bij te wonen. Gezamenlijk lopen we een aantal openingen af, volgens onderstaand tijdsplan.

Loop ook met ons mee op zondag 8 oktober 2023.

13.00 uur Fotogalerie Objektief, Walstraat 33

13.30 uur Galerie Beeld & Aambeeld, Walstraat 13

14.00 uur Concordia, Langestraat 56

15.00 uur Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131

16.00 uur Arendsmanhuis, H.B. Blijdensteinlaan 83

17.00 uur Het Robson, Blekerstraat 165

Meer informatie over de fotografen, locaties en openingstijden: www.fotomanifestatie-enschede.nl