Wandobject Kitty Korver
Wandobject Kitty Korver Foto: Kitty Korver

Een ontmoeting

zaterdag 7 januari 2023 16:00 tot zaterdag 11 februari 17:30

Het is een bijzondere ontmoeting tussen vilt, keramiek en druktechniek. Tussen natuur en krachtige, ritmische lijnen. Tussen zacht, hard en warme en koele tinten. Het is een ontmoeting van diverse materialen en werkwijze.

Kitty Korver komt uit de keramische hoek, maar is overgestapt op het maken van schaalvormige wandsculpturen van eigengemaakt vilt. Ze ziet wol als het zachte zusje van klei, maar zachter, warmer en lichter. Haar strakke vormen zijn technisch vernieuwend te noemen. De sculpturen hebben vaak een grafisch karakter. 

Eefje van den Braak is als keramiste geïnspireerd door simpele voorwerpen met krachtige lijnen. (Radiator, zaden in een zonnebloem) Ze gebruikt vaak een verzameling van uniforme basiselementen in een strakke opstelling. Door de combinatie van opengesneden en gesloten delen, spelen transparantie en schaduwwerking een grote rol.

Anneke Coops is geïnspireerd door de natuur. In haar monotypes is dat duidelijk zichtbaar zoals vage bloemen, stengels maar ook in de wat abstractere vormen herken je de landschappelijke natuur.Anneke gaf aan: “Ik wil niet persé iets maken wat ‘lijkt’, maar ik ben op zoek naar mijn interpretatie, een abstractie van de werkelijkheid”.