Het Stedelijk Alpha
Het Stedelijk Alpha Foto: Het Stedelijk

Open dag Het Stedelijk Alpha

vrijdag 27 januari 2023 16:00 tot 20:00

Open dag

Op vrijdag 27 januari organiseert Het Stedelijk Alpha een open dag voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Leerlingen en ouders kunnen dan sfeer proeven in de school en er zijn genoeg leerlingen en leraren aanwezig waar alle vragen aan gesteld kunnen worden.

Over Het Stedelijk Alpha
In de onderbouw doe je als leerling onderzoek naar jezelf en de arbeidsmarkt. ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’? Hier werk je samen met de mentor aan tijdens lessen loopbaanoriëntatie. Dit helpt je een goede profielkeuze voor de bovenbouw te maken. De school werkt met kleine klassen van 16 tot 22 leerlingen. Daardoor is er individuele aandacht voor iedere leerling.


Stevige basis

Op Het Stedelijk Alpha volg je in de onderbouw algemene vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en Mens en Maatschappij (geschiedenis/aardrijkskunde/economie). De school geeft extra aandacht aan de vakken Nederlands en rekenen. Dit omdat goed Nederlands lezen, schrijven en spreken de basis is voor alle andere vakken. Daarnaast volg je praktijklessen die je voorbereiden op je keuze in de bovenbouw.

Welke route kies jij?


Basis Kader (BK-klas)
In een BK-klas bereiden we je voor op een route naar het mbo/ROC (niveau 2 t/m 4).


Kader Mavo (KT-KLas)

Kun jij de uitdaging aan? Dan krijg je in de eerste twee jaren lesstof aangeboden op Kader Mavo niveau (KT) zodat je in het derde jaar kunt doorstromen naar de mavo of het Toptraject Kader.


?Toptaject (vmbo ->mbo -> hbo)

Het TOP traject Kader is een onderwijsprogramma dat Het Stedelijk in samenwerking met het ROC van Twente op Het Stedelijk Alpha ontwikkelt. Dit traject geeft je een betere aansluiting op mbo niveau 4. We bereiden je zowel op vakinhoud als in vaardigheden voor om na het versneld doorlopen van het mbo ook het hbo te volgen.

Technolab

In het technolab van Het Stedelijk Alpha maak je kennis met de nieuwste technische snufjes. Hier kun je je talenten op een uitdagende en leuke manier ontdekken en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan je eigen ontwerp printen met een 3D printer of een robot programmeren.


Bewegen & gezondheid

Op Het Stedelijk Alpha vinden we een gezonde leefstijl heel belangrijk. Zo krijg je 4 uur gym per week in plaats van 2 uur. Dit zie je terug in het aanbod van onze kantine. Ook zijn wij een TopSportTalentSchool. Zo kun jij het leren combineren met sporten op hoog niveau. Ook gezonde voeding vinden we belangrijk. Daarom zijn we aangesloten bij ‘de gezonde school.’

In het kort

Kader Mavo klas (KT) & TOP Traject (vmbo->mbo->hbo)
Kleine klassen, dagstarts en leerwerkplein
Splinternieuw technolab
Extra gym, TopsportTalentSchool
Gezonde kantine