Het Stedelijk Diekman
Het Stedelijk Diekman Foto: Het Stedelijk

Open dag Het Stedelijk Diekman

woensdag 25 januari 2023 18:00 tot 20:00

Open dag
Op woensdag 25 januari organiseert Het Stedelijk Diekman een open dag voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Zij kunnen samen met hun ouders sfeer komen proeven in de school.

Over Het Stedelijk Diekman

Op Het Stedelijk Diekman leer je naast de basiskennis van bijvoorbeeld Nederlands, rekenen en burgerschap, vooral door te doen. In 3 fases word je in 5 jaar opgeleid en begeleid naar een bij jou passende plek op de arbeidsmarkt.

Leren door te doen

Op Het Stedelijk Diekman leer je naast de basiskennis van bijvoorbeeld Nederlands, rekenen en burgerschap, vooral door te doen. In 5 jaar word je opgeleid en begeleid naar een bij jou passende plek op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je ook veel praktijkvakken van bouw en schilderen tot verzorging, horeca en bloemschikken. Ook krijg je speciale lessen van X-plore Your Nature, waarbij je beleeft, beweegt én leert in de natuur!

Je wordt gezien

Het Stedelijk Diekman is een kleinschalige en gemoedelijke locatie, waar er volop aandacht is voor jou. Onze docenten kennen alle leerlingen, je zit in een kleine klas, je krijgt een vaste mentor die alle theorielessen geeft en je wordt gemist als je er niet bent. 

?

Intensieve samenwerking met bedrijven

Het Stedelijk Diekman werkt met veel bedrijven uit Enschede samen. Samen met het bedrijf leiden we je naar een plek op de arbeidsmarkt. We stellen voor jou een passend profiel op waar we samen met jou naar toe werken. Het ID model noemen we dat. We begeleiden jou tot twee jaar na het verlaten van school. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het bedrijf waar je gaat werken. Wij leiden je op tot een vakspecialist, waar bedrijven naar op zoek zijn!  

?

Schakelen naar vmbo?

In de schakelklassen krijg je gedurende twee jaar in kleine groepen met extra aandacht vmbo onderwijs. In het tweede leerjaar kun jij wanneer je daaraan toe bent doorstromen naar het vmbo.

10-14 klas

Is de overstap naar de middelbare school (vmbo) nog te groot? Of weet je nog niet zo goed wat je moet kiezen? Dan kun je eerst onderwijs volgen in een 10-14 klas. In samenwerking met SBO Het Pontem volgen leerlingen vanaf groep 7 tot en met leerjaar 2 van het voortgezet onderwijs samen les. 

In het kort

Kleine klassen & leren door te doen
Baangarantie en 2 jaar extra begeleiding op je werkplek
Huiskamer om te chillen, lezen en te werken
Extra sportoriëntatie
Schakelklassen naar het vmbo
10-14 klas

?