Galerie Urinoir Bezet expositie
Galerie Urinoir Bezet expositie "Estafette" Foto: nvt

Galerie Urinoir Bezet expositie “Estafette”

vrijdag 9 september 2022 16:00 tot zaterdag 27 mei 0:00

In Galerie Urinoir Bezet  Dorplein te Lonneker de expositie

ESTAFETTE

Vanaf  9 september 2022 tot mei 2023 gaan maar liefst 8 vrouwen het herenurinoir bezetten.

De vrouwen zijn aangesloten bij  Zt, een kunstcollectief uit Enschede en werken allemaal in uiteenlopende disciplines. Als gemeenschappelijke achtergrond hebben ze de AKI, een opleiding die de bron was voor gezamenlijke projecten en exposities. 

Voor deze bijzondere expositieruimte hebben de kunstenaars de uitdaging gezocht in het elkaar inspireren voor een nieuw werk. 

Martine Berkenbosch begint met een kunstwerk te plaatsen in één vitrine van het urinoir en na een maand zal de volgende kunstenaar een antwoord of een vervolg geven op dit werk in de tegenoverliggende vitrine. De bedoeling is dat de kunstenaar in ieder geval moet voortborduren op het reeds ingerichte gedeelte. In de daaropvolgende maand zal de eerste exposant moeten wijken voor een nieuwe wissel. Het stokje wordt doorgegeven en zo wordt een kunstestafette gecreëerd. Er vormt zich een keten van kunstwerken met iedere maand een nieuwe verrassing voor de bezoeker. Ook voor de kunstenaars zelf wordt dit een spannend project want je weet nooit hoe je collega je werk interpreteert en gaat reflecteren. 

De exposanten in de verdere volgorde zijn:  Jeanine Wubbels, Katinka Hamming, Johanna Mutter, Annette Krijnen, Irene Delnoy, Wanda Schaap en Bertje van Delden

Voor meer informatie over het collectief, de kunstenaars en de galerie: https://ztkunst.wordpress.com  

www.galerieurinoirbezet.nl