Inside out.
Inside out. Foto: Sophie Teunissen

De mens staat centraal

zaterdag 2 juli 2022 16:00 t/m zondag 7 augustus 17:30

Drie kunstenaars waarbij mensfiguren een grote rol spelen, centraal staan. Opvallend is dat alle drie veel vrouwen laten zien. Bij de een gaat het over de relatie tussen mens en werkelijkheid, bij de ander over liefde en geborgenheid of over kunstzinnige fantasie. Sophie Teunissen, de jongste van de drie, is geïnspireerd door haar vader die fotograaf is. Zij probeert de kijker te prikkelen door herkenning, uitdaging of suggestie. Haar werk bestaat voornamelijk fotopolymeer-etsen. Bij de beelden van Riet Schäning ontdek je gestileerde figuren, die hun uitdrukkingskracht vooral ontlenen aan de spanning van vorm, ritme en compositie. Lex Pauka, reclameman in hart en nieren, maar altijd aan het tekenen, ontwerpen of componeren van structuren naast zijn collagekunst.

Locatie

  • Galerie Dédé Grützmacher

    Blekerstraat 165
    7513dt Enschede