Doorstappen met IVN Enschede
Doorstappen met IVN Enschede Foto: IVn Enschede

Met IVN Enschede doorstappen langs winterse paden

donderdag 8 december 2022 10:00 tot 14:00

Op donderdag 8 december a.s. begeleiden natuurgidsen van IVN Enschede een doorstapwandeling aan de zuidkant van Enschede. 

Deze wandeling is ongeveer 9 km lang en gaat vanaf de zuidrand van de stad over diverse Twentse landgoederen, waaronder het Groot Brunink. Natuurlijk is er naast cultuur aandacht voor de natuur. De natuur is aan het eind van het jaar weliswaar in rust, maar er zijn wellicht nog wat winterse bloeiers en paddenstoelen te vinden. Er wordt doorgestapt in rustig tempo en niet te veel stilgestaan onderweg, want anders worden de wandelaars veel te koud. 

Er wordt gestart in groepjes van ca. 10 personen, met vertrektijden tussen 10.00 en 10.15 uur. De wandeling is 9 km en duurt ca. 3,5 uur inclusief pauze. Aanmelden via het formulier op de IVN-website https://www.ivn.nl/afdeling/enschede   is noodzakelijk en mogelijk tot en met 7 december. Na aanmelding ontvangen de deelnemers exacte startplaats en starttijd.

De wandeling is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Tip : Neem brood en iets te drinken mee. Wellicht is er kans op koffie onderweg, dus neem wat geld mee.