Violiste Meike Abels
Violiste Meike Abels Foto: Eigen opname

Politie Kerstconcert

vrijdag 23 december 2022 20:00 t/m 22:15

Op vrijdag 23 december 2022 organiseren de Twentse Politie Kapel en het Politiekoor Twente een Kerstconcert in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139 te Enschede.

Het orkest en het mannenkoor spelen en zingen bekende kerstmelodieën. Gedurende het concert worden de aanwezigen in de kerk uitgenodigd voor samenzang. Een kerstboodschap zal worden uitgesproken door de adjunct politiechef van Twente Roeland Groen.

Als soliste zal optreden de bekende Twentse violiste Meike Abels die aan het conservatorium te Enschede is afgestudeerd. In Engeland heeft zij in het Amadeus Orchestra gespeeld en is zij twee keer op tournee in China geweest. Naast klassieke muziek is Meike geïnteresseerd in andere muziekstijlen. Zo speelt zij in het Vegas Strings Orchestra. Ook heeft zij diverse malen de viool en altviool partijen van een aantal nieuwe Jazz- en Popnummers ingespeeld. Inmiddels geeft zij les in haar eigen praktijk aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Sinds kort dirigeert ze het Beginners Orkest Merlijne op de locaties Enschede en Zutphen.

Het Politiekoor Twente staat onder leiding van Leo Bekendam en de Twentse Politiekapel staat onder leiding van Willem Loff.

De toegang tot het concert is gratis.

In het concert wordt gecollecteerd voor “Hospice Enschede-Haaksbergen”. Het Hospice biedt zorg en ondersteuning als u geen kans meer heeft op genezing en uw overlijden niet lang meer zal duren.

Aanvang concert is 20:00 uur en de kerk gaat open om 19:30 uur.