Kapel Dorpsstraat 44 Lonneker
Kapel Dorpsstraat 44 Lonneker Foto: P.v.d.Arend

Zomiac Lonneker concert

zondag 27 november 2022 16:30 t/m 17:30

27 november 2022 Concert in de serie ZOMIAC M.m.v. Gerard van Kempen (piano) violist Piet Kommers (viool) Margriet Simmerling (klarinet) Werken van Ludwig Beethoven, Frederico Mompou en Dmitri Shostakovich. In de kapel uit liefde, Dorpsstraat 44, Lonneker Aanvang 16.30 uur

 

Gerard van Kempen studeerde Piano aan het conservatorium in Enschede, bij onder meer Pierre Rühlmann en Benno Pierweijer. Al lange tijd is Gerard als pianist verbonden aan drie concertkoren in de regio: het ECOK in Enschede, Concertkoor Sursum Corda in Almelo, en het Euregio Konzert Chor.  Momenteel begeleidt Gerard veel verschillende vocalisten en violisten. En recent hebben Gerard van Kempen en Piet Kommers een duo gevormd.  

Piet Kommers studeerde viool aan de conservatoria in Antwerpen, Tilburg en Utrecht met als docenten Theo Neuhardt, Harry Curby en Bouw Lemkes. Hij nam vele jaren deel aan het Nationaal Jeugd Orkest, Nederlands Studenten Orkest en werd geselecteerd voor internationale festivalconcerten o.a. in Lausanne en de London Royal Albert Hall. Als concertmeester van symfonieorkesten en primarius in kamermuziek ensembles trad hij vier decennia op in nationale en internationale festivals en ontwikkelde zich tot een geliefd primarius in kamermuziek. Piet is concertmeester van het orkest Friends of Art en het Cantategezelschap Bach Beweging Twente.   

Margriet Simmerling behaalde haar solistendiploma klarinet en basklarinet aan het conservatorium Utrecht bij Herman Braune en Harry Sparnaay. Zij heeft zich gespecialiseerd in kamermuziek met strijkers en piano. Haar repertoire bevat naast de gebruikelijk klassieke werken zoals het klarinetkwintet van Mozart, ook 20st eeuwse werken zoals Quator pour le Fin du Temps van Olivier Messiaen. Zij geeft concerten in binnen- en buitenland en heeft verscheidene TV en CD opnames op haar naam staan.

ZOMIAC bestaat uit zes enthousiaste vrijwilligers die de ZOndagMIddag ACtiviteiten organiseren. De kapel ‘Uit Liefde’ aan de Dorpsstraat 44 te Lonneker is geopend vanaf 16:00 uur. Het driekwartier durende concert start om 16:30. Vol is vol.

Na afloop is er een meet & greet met de musici onder het genot van een kopje koffie/thee.

Uw vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt zeer gewaardeerd.    www.zomiaclonneker.nl