• Alles
 • (7)
  Overig
 • (2)
  Sport
 • (2)
  Natuur
 • (14)
  Cursus-Workshop

Wat is geluk?

dinsdag 15 juni 20:00 uur

Foto:

Over een zoektocht naar bakens in ons leven

Wat is geluk? Is het geluk bezitten wanneer iets meevalt? En is pech hebben dan een vorm van verlies? Geluk is een heel diepe, aangeboren innerlijke drang: want is niet iedereen op zoek naar geluk? Zijn wij niet uiteindelijk allemaal gelukszoekers?

We herkennen allemaal dat onze plannen om het alledaagse geluk te vinden, soms worden gedwarsboomd: we willen de natuur in, maar het gebied is afgesloten. We zouden gaan feesten, maar het feest is geannuleerd en er is geen nieuwe datum bekend. Of op de langere termijn: we hadden plannen om te gaan studeren, een nieuw huis te kopen, een baan te vinden, maar het liep anders en we wijzigen onze plannen. Wat we hebben geleerd te doen, is dan onze reis te vervolgen naar een volgende bestemming en verder te zoeken naar geluk elders. Het geluk dat we najagen is niet bestendig.

Ken je dat gevoel dat er iets in jezelf is dat je zegt dat het toch anders moet kunnen? Tijdens deze lezing zoeken we naar de bakens die als gids kunnen dienen in de weg naar binnen. Daar is een bron die op zichzelf al geluk brengt, omdat zij ‘Eenheid’ in zich besloten heeft.

Inloop vanaf 19.45 uur, toegang vrij. Uiteraard houden we ons aan de bestaande Corona maatregelen.

De lezing is alleen te bezoeken via aanmelding en bevestiging via email.

Ga hiervoor naar https://www.rozenkruis.nl/locatie/Enschede

?

?


deel deze activiteit

Locatie

Gouden Rozenkruis
Enschede
 Lasondersingel 188Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden