• Alles
 • (9)
  Overig
 • (2)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop

Lezing Een Zee van Glas

zondag 15 november 14:00 uur

Brenda van Leeuwen

In de zomer van 2016 komt de liefde van actrice, spreker en trainer Geerteke van Lierop door verdrinking om het leven. In haar veel besproken debuut ‘Een zee van glas’ beschrijft ze hoe de tijd stil kwam te staan na dit verlies en de grote levenskracht die erop volgt. ‘Een zee van glas’ is een verhaal met universele zeggingskracht – maar vóór alles een boek dat anders naar het leven laat kijken.

Geerteke zal spreken over de dood die de beleving van de tijd ongrijpbaar maakt. Leven en tijd gaan verder, maar wel anders. Ze laat zien dat er in verlies onverwachte schoonheid zit. Toevallige ontmoetingen met vreemden en kunst bieden kans op een ander perspectief. Ook staat ze stil bij wat we kunnen leren van andere culturen in de omgang met verlies en het belang van rituelen die ze in India en Mexico bijwoonde.

Een lezing over verlies dat de tijd in tweeën breekt en over kunst, verhalen en rituelen die een nieuwe brug slaan naar verbinding, troost en hoop. Zie ook: www.geerteke.com

‘Geerteke opent met ‘Een zee van glas’ je blik naar mensen in verdriet. Het is een uitnodiging om stil te staan bij hoe je een mens voor mensen kunt zijn in de donkere uren van het leven.’; Manu Keirse, Emeritus hoogleraar verlies KU Leuven.

‘Voor ons geestesoog schetst Geerteke in treffende bewoordingen de zo aangrijpende gebeurtenis. Zo helder is haar taal, zo hart-grondig zijn haar emoties. Zo inzichtelijk en waar maakt zij de complexe zoektocht naar een toekomst. Welke wegen reik je aan zodat je het verlies kunt verweven met verder leven? Wie laat je dit allemaal vertellen, dusdanig dat het binnen komt en houvast geeft?: Geerteke.’; Roel Stapper, Directeur Zuylen.

De toegang tot deze lezing die plaatsvindt in het crematorium in Oldenzaal is gratis. Wel vragen we of u zich vooraf wilt aanmelden via communicatie@crematoriatwente.nl.

Wij ontvangen u vanaf 13.30 uur met een kopje koffie of thee.


deel deze activiteit

Locatie

Crematoria Twente
Enschede
Usselerrietweg 40
7546pe


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden