• Alles
  • (4)
    Overig
  • (1)
    Sport
  • (12)
    Cursus-Workshop

Internationale vrouwendag

maandag 8 maart 11:00 t/m donderdag 8 september 22:00 uur

Foto: ?

Internationale Vrouwendag 2021: Invloed met Impact

Op 8 maart 2021 is het Internationale vrouwendag. Een dag om te vieren dat we vrouw zijn en wat we allemaal hebben bereikt. Het is ook een dag om even stil te staan bij wat je zelf wil. Juist in deze drukke en chaotische (corona)tijd vergeet je dat makkelijk. Daarom organiseert Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) dit jaar een bijzonder online evenement om Internationale Vrouwendag samen te vieren.

Het thema dit jaar is: 'Invloed met Impact'. Welke invloed heb jij? Welk invloed zou je willen hebben nu alles in ons dagelijks leven verandert? 'Invloed met Impact' gaat over vrouwelijke leiderschap. Dat zie je terug in de workshop waarmee vrouwen geïnspireerd en gemotiveerd worden om hun eigen dromen te ontdekken en zich te laten horen. Natuurlijk reiken we ook de Brigit Sijmons Award uit voor de meest Inspirerende Twentse vrouw.

Online

“Het was lang onduidelijk hoe we Internationale vrouwendag dit jaar konden vieren. Nu de corona maatregelen langer duren zijn we blij dat we hebben gekozen voor een online programma, zegt Judith van Oostrom, coördinator bij SIVE. Iedere deelnemer kan zelf kiezen of ze het hele programma volgt of onderdelen van het programma. Omdat niet iedereen vertrouwt is met de techniek van zo’n online evenement is er ook technische ondersteuning paraat.

Programma

Op maandag 8 maart 2021 is het online evenement van 11.00-22.00 uur. Je kan er voor kiezen het hele programma te volgen of aanwezig te zijn bij de workshops van jouw keuze.

Het programma:

11.00 - 12.00 Aftrap van Internationale vrouwendag met online koffie en ontmoeting.

12.30 - 13.30 Inspirerende Ontmoeting met Dorothee Loorbach, schrijfster van het boek 'Blut'

14.00 - 15.00 Workshopronde 1: keuze uit:

*Workshop Moodboard maken. Ontdek je ware verlangens! - Wendy ter Bekke

* Ervaar de dynamiek en het plezier van je stem! - Gabriella Grozs

15.15 - 16.15 Workshopronde 2: keuze uit:

Ondernemen in crisistijd - Sandra Vasquez (eigenares van La Carlinas)

Laat (ook) online jouw stem horen - Margarita Jeliazkova

16.30 - 17.30 Uitreiking Brigit Sijmons Award - Wethouder Arjan Kampman

Kleinkunst bijdrage van Margót Veldhuizen, Stéfanie van Tuinen en John Kluijtmans

17.30 - 20.00 Pauze

20.00 - 21.00 Workshopronde 3: keuze uit:

* Hoe start je een eigen bedrijf - Kubra Lyibicer

* Zumba: dans je lekker los - Christina Lahdou

Film door Concordia

Net als andere jaren hebben we in samenwerking met Concordia een inspirerende film uitgekozen. Wanneer je meer zin hebt om een avond met een mooie film kan dat dus ook. Welke film dat wordt maken we binnenkort bekend.

Kom in beweging

Bewegen is altijd belangrijk. En helemaal nu we veel meer thuis zitten dan normaal. Naast de workshops met dans werken we aan nog iets extra’s. Samen met de beweegmakelaars van Sportaal werken we aan een laagdrempelige beweegactiviteit die je naar buiten brengt. Zo is er voor iedereen wat wils in het programma voor Internationale Vrouwendag.

Kaartverkoop

Ben je er ook bij op 8 maart? We vragen een kleine bijdrage van €5,- voor het mogelijk maken van dit evenement. Voor dit bedrag kan je het hele programma volgen.Wil je alvast jouw plaats reserveren? Stuur dan een mail naar info@sive.nl of kijk op www.sive.nl voor meer informatie. 

Zien we jou ook op 8 maart? Kaartverkoop en meer informatie vind je op: www.sive.nl


deel deze activiteit

Locatie

SIVE
Enschede
Pijpenstraat 15
7511gm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden