• Alles
 • (9)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (6)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (5)
  Cursus-Workshop

Fair culinair

zondag 15 december 11:00 t/m 17:00 uur

De Synagoge in Enschede organiseert een Fair Culinair op de zondagen 15, 22, en 29 december. Hoe smaakt Perenkugel en wat zijn Latkes….

Na het daverende succes van vorig jaar kan het niet anders dat we ook nu weer een fair culinair organiseren met specialiteiten uit de joodse keuken.

Als je vraagt wat er zo typerend is aan de Joodse keuken dan komen de meeste mensen niet verder dan "kosjer eten" of "geen varkensvlees", sommigen noemen ook nog matzes en kibbensoep, ook wel Joodse penicilline genoemd, maar daar blijft het bij.

Er is een aantal redenen te noemen waarom de Joodse keuken zo gevarieerd en bijzonder is. Uiteraard zijn de spijswetten een belangrijk gegeven in deze keuken maar het hele Joodse leven is onlosmakelijk verbonden met eten. De Joodse godsdienst kent heel veel feestdagen (en treurdagen) en vrijwel al deze dagen kennen hun eigen gerechten en recepten. Waarom eet je honing tijdens het joods nieuwjaar ?

Mensen die geïnteresseerd zijn in koosjer eten moeten op zondag 15, zondag 22 of zondag 29 december beslist langskomen in de synagoge aan de Prinsestraat in Enschede.  Op deze dagen staat de synagoge  van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van allerlei traditionele gerechten uit de Joodse keuken. Ook is er naast het eigen receptenboek van de synagoge keus in andere kookboeken.

De fair kan op zondag worden gecombineerd met een rondleiding om 14.00 uur.

Tevens is de tentoonstelling over Hebreeuwse letters en tekens te bezoeken tot eind februari. Op zondag 15 en 29 december om 13.00 uur geeft de kunstenares Elisheva Steenis uitleg over haar prachtige kleurgebruik.

www.synagogeenschede.nl

Indien u nog vragen heeft dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Mit freundlichen Grüßen,

Gerrie de Vries

Stichting Vrienden Synagoge Enschede

Prinsestraat 16

7513 AL Enschede

T 053-4323479

E rondleidingen@synagogeenschede.nl  www.synagogeenschede.nl

www.facebook.com/SynagogeEnschede


deel deze activiteit

Locatie

Synagoge Enschede
Enschede
PrinsestraatHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden