• Alles
 • (5)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (4)
  Sport
 • (2)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Erik Slot, Leven tussen groei en krimp

woensdag 5 augustus 12:30 t/m zaterdag 8 augustus 17:00 uur

Erik Slot

In Fotogalerie Objektief vond op zondag 16 februari j.l. de opening plaats van de expositie 'Leven tussen groei en krimp' van oud-Almeloër Erik Slot. De expositie zou tot en met 27 maart te bezichtigen zijn, maar door de corona maatregelen is de galerie sinds half maart gesloten.

De werken zijn blijven hangen en Erik heeft het idee opgevat om zelf in de galerie aanwezig te zijn van woensdag 5 t/m zaterdag 8 augustus van 12.30 tot 17.00 uur. Hij kan dan uitleg geven bij zijn foto’s.

De expositie gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-Europa (Warschau) en een krimpregio in het Zuiden (Asturië, Noord-West Spanje). De verschillen zijn groot, maar hebben ook overeenkomsten: op beide plekken staan gemeenschappen onder druk en is het voor bewoners een groeiende uitdaging om er hun leven te leiden.

Van het werk in Warschau is het fotoboek ‘Walls Vodka Lies’ verschenen waarmee Erik de derde prijs heeft gewonnen bij de International Photography Awards in Los Angeles. In het prachtig vormgegeven boek is de wijk te zien door de ogen van twee jonge wijkbewoners, Kacper en Julia. Zij doen rappend en break-dancend hun best om er zo normaal mogelijk op te groeien.

Het fotoboek, genummerd en gesigneerd, is te koop in de galerie voor €45,-. Er zijn slechts 100 exemplaren gedrukt, dus een uniek document.

fotogalelrie-objektief.nl


deel deze activiteit

Locatie

Fotogalerie Objektief
Enschede
Walstraat 33
7511ge


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden