• Alles
 • (5)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (4)
  Sport
 • (1)
  Evenement
 • (6)
  Cursus-Workshop

"Omwentelingen"

woensdag 15 juli 12:00 t/m zaterdag 29 augustus 12:00 uur

Kunstenaar

“Klimatologische en geologische veranderingen hebben de mensheid voortdurend gedwongen tot aanpassingen en innovaties. In de miljoenen jaren van de evolutie van mensaap naar mens heeft die vindingrijkheid van de homo sapiens de wereld gemaakt tot wat hij nu is: een toonbeeld van ongelofelijke prestaties en tegelijk een wereld vol problemen. Door het corona-virus staat de wereld opnieuw op zijn kop. Maar…….hebben we inmiddels al iets geleerd van dit virus? De wens (als vader van de gedachte) voor een echte omwenteling zwelt aan. Toch wil menigeen gewoon terug naar “normaal”. Normaal is dat wij economische groei meer waarderen dan wat er allemaal leeft op aarde. De natuur staat mijlen ver van ons vandaan. Oerplekken worden schaars. Wilde dieren worden uit hun natuurlijke habitat verdreven en brengen virussen over op de mens. Bezorgdheid over het voortbestaan van het leven op deze planeet tekent zich van dag tot dag meer af. Discussies gaan over en weer. Studenten kiezen voor vakken als milieuwetenschappen en klimaatstudies. Klimaat- en milieu-activisten roeren zich. Zijn wij eindelijk rijp voor een radicale omwenteling?”

Allemaal gedachten en vragen die opkomen bij Lotje de Lussanet. Zij wil - als beeldend kunstenaar – op haar manier een bijdrage leveren aan deze vraagstukken en discussies. Daarom heeft zij zich dit voorjaar laten inspireren door wat de wereld momenteel is overkomen met als resultaat een aantal gouaches en het schilderij “Omwentelingen”, een imposant en veelzeggend schilderij van 150 x 280 cm. Bij galerie Beeld & Aambeeld staat dit schilderij samen met de serie gouaches “Tussen Hemel en Aarde” centraal in de zomertentoonstelling “Omwentelingen”. De tentoonstelling wordt aangevuld met schilderijen en sieraden uit stock van kunstenaars die op hun manier een getransformeerde of verduurzaamde wereld verbeelden.

Tegelijkertijd is in het Van Heekpark naast theeschenkerij Wattez in Enschede een fotoprint van het doek ”Omwentelingen” te zien. Daarvan zijn de afmetingen 300 x 500 cm.

In juli en augustus zal Lotje de Lussanet op nader te bepalen tijdstippen ter plekke aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven voor publiek. Volg onze facebookberichten hierover.


deel deze activiteit

Locatie

Galerie Beeld & Aambeeld
Enschede
Walstraat 13
7511ge


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden