Opgeven kan nog net: De eerste VirtuEle run van Enschede

Algemeen

Enschede - 2020 is een jaar dat anders is dan anderen. Meer dan ooit tevoren hebben we de focus op gezond zijn en blijven. Menzis, FC Twente Scoren in de Wijk, de gemeente Enschede en Alifa organiseren daarom beweging in de stad. Voor het eerst vindt de VirtuEle Run van Enschede plaats. Maximaal 250 deelnemers, van alle leeftijden, kunnen meedoen (vol = vol). 4,1 of 8,2 kilometer (de afstand van de singelloop de week daarop).

De nieuwe loop is anders dan anderen. Het maakt niet uit of deelnemers hardlopen of wandelen, het hoeft niet op tijd en niet in een bepaald tempo. Het is opgezet is grenzen te verleggen, elke week de beweging uit te breiden. De Samen Gezond-app van Menzis begeleidt hierbij. Deze houdt elke week nauwkeurig de afstand bij. Bovendien motiveert het deelnemers door beweging te belonen: met de app kan je sparen voor gratis producten of leuke kortingen.

Alifa is de initiatiefnemer van deze virtuele loop. Lekker in je vel zitten heeft alles te maken met gezond zijn. Voor Alifa is het doel om verbinding tussen mensen te realiseren: de run maakt gesprekken los. Met wie loop je? Met je man, met je buurvrouw, je vriendinnen? Als je loopt gaan gesprekken vanzelf, je loopt niet met je telefoon in je hand. Al pratend verleg je je grenzen en ben je samen in beweging, is je gesprek in beweging.
 Vandaar dat medewerkers van Alifa; de jongerenwerkers, wijkwerkers en dames van opvoeden & opgroeien, samen met ‘hun’ mensen de voorbereiding gaan doen. Met als geweldige afsluiter de loop op 5 september. Alifa ontmoet in haar dagelijks werk allerlei inwoners van Enschede en komt bovendien veel bij de mensen thuis. Er is een rotsvast vertrouwen in het effect van sporten en beweging op het welzijn van de mensen. Met deze virtuele loop hoopt Alifa letterlijk en figuurlijk stappen te zetten in de gezondheid van lichaam en geest. Door samen te lopen of wandelen wordt de virtuele loop ook nog eens hartstikke gezellig! Ga met vriendinnen, buren of familieleden. Zelfs de kleinsten kunnen meedoen in de buggy!

Geef je op via Marije Davidse, jongerenwerker bij Alifa. De app is te vinden in de app- of playstore. Menzis stelt de app gratis beschikbaar, klant zijn is niet nodig. Deelnemers bereiden met de app de tijd voor 5 september de run voor. De app monitort de vooruitgang. Aan de hand daarvan krijg je een startnummer voor de loop op 5 september. Op deze dag gaat de loop door Enschede. Daarin mag de Grolsch Veste vond de organisatie, niet ontbreken. De loop gaat dwars door het stadion en deelnemers krijgen applaus van supporters FC Twente (ivm corona nog onder voorbehoud). Deze geven je vanaf de tribunes een energieboost. Je mag er trots op zijn dat je stappen in je gezondheid hebt gezet.

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? gisteren
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt gisteren
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15