Jorieke Roerink op de Horecava in Amsterdam.
Jorieke Roerink op de Horecava in Amsterdam. Foto:

De Zuivelhoeve opnieuw in de prijzen

Algemeen

Familiebedrijf De Zuivelhoeve is voor het tweede jaar op rij overall winnaar geworden van de Foodservice Award. “Het was een verrassing en natuurlijk zijn we er heel blij mee’’, zegt Jorieke Roerink, de dochter van de oprichters Gerjhan en Diane Roerink.

Enschede – De Zuivelhoeve begon in 1981, met een winkel op de boerderij van de Roerinks aan de Haaksbergerstraat. De eerste Zuivelhoeve winkel kwam op de Wesselerbrink. Nu zijn er al 83 Zuivelhoeve Winkelbedrijven in heel Nederland en komen er dit jaar nog acht bij, zo vertelt Jorieke Roerink. Ze is blij met de gewonnen Award. ”We zijn er heel blij mee. We mogen ons weer het beste servicebedrijf van Nederland noemen. Heel bijzonder dat we opnieuw hebben gewonnen. Het had vorig jaar ook een toevalstreffer kunnen zijn, maar dat was het dus niet. En het mooie is ook dat het een consumentenprijs is. Ruim 31.000 consumenten hebben hun stem uitgebracht.’’

De Zuivelhoeve won twee prijzen. Het werd bekend gemaakt tijdens de Horecava. In acht verschillende categorieën werden Awards uitgedeeld. De Zuivelhoeve won in de categorie Foodservice. De consument bepaalt welk bedrijf de beste foodservice biedt en beoordeelt hierin op service, kwaliteit, sfeer en prijs. Andere winnaars in andere categorieën waren onder meer Eazie, Van der Valk, Kwalitaria, ‘t Stoepje, Anne & Max en AH to Go. Van alle winnaars per categorie won De Zuivelhoeve ook nog eens de overall prijs. “Wij zijn trots en vereerd dat wij deze prijs voor het tweede jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Wij willen onze trouwe klanten en ondernemers enorm bedanken. Als specialist proberen wij elke dag de klantverwachting te overtreffen, door lokaal het verschil te maken met de lekkerste smaken van eerlijke producten.’’ De Zuivelhoeve is een landelijk merk, maar wel met oog voor het lokale, weet Roerink. “Ons geheim? Ik heb er over nagedacht en ik denk oprecht dat het lokale ondernemen het onderscheid maakt. Actief zijn in de omgeving. Wat is de behoefte en daar op inspelen.’’

Om mee te doen aan de verkiezing moeten bedrijven zich opgeven, waarna per categorie nominaties worden uitgedeeld, legt Roerink uit. “Het is heel breed, van de Keurslager tot aan Gall & Gall.’’ Zuivelhoeve Winkelbedrijven is een groeiende franchiseformule. Alle winkels worden door zelfstandige ondernemers gerund, waarbij ieder op eigen wijze invulling geeft aan zijn ondernemerschap en assortiment van verse producten als Hollandse-, boeren- en buitenlandse kazen, noten, tapas en andere specialiteiten.

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 17 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19