Gepersonaliseerd 3D ontwerp voor telefoonhouder. (Foto: Tetem)
Gepersonaliseerd 3D ontwerp voor telefoonhouder. (Foto: Tetem)

Maak gepersonaliseerd 3D ontwerp voor telefoonhouder

Algemeen

De eerste twee webinars uit de serie van drie Lablearning@Home webinars rond het thema 3D printen, is enthousiast ontvangen door een grote groep makers. In de webinar op dinsdag 19 januari van 19.00 tot 20.00 uur kunnen deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de derde online workshop 3D printen met het ontwerpprogramma FreeCAD volgen.

ENSCHEDE - Met het gratis te downloaden softwareprogramma FreeCAD ga je aan de slag met het ontwerpen van een telefoonhouder. Heb je een aparte smartphone waar je nooit een goede houder voor kunt vinden? Met FreeCAD ontwerp je door te schetsen en kun je een ontwerp helemaal op maat en naar je eigen wensen maken. Tijdens de webinar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een gepersonaliseerd 3D ontwerp van een telefoonhouder kunt maken. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je het ontwerp aan Tetem, die het met de 3D printer in de door jouw gekozen kleur print en per post naar je toestuurt.

Het programma FreeCAD is zeer uitgebreid en we verwachten dat deelnemers wellicht voorafgaand of na afloop vragen hebben over het installeren, het ontwerp of het programma. Speciaal voor deze deelnemers hebben we zeven helpdesk momenten (via Zoom) gepland waarop ze met een labmedewerker kunnen videobellen.

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Deelname (inclusief het printen en versturen van het 3D ontwerp) is kosteloos. Enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk. Meer informatie over de workshop kun je vinden via tetem.nl.

Vanaf 16 maart start een nieuwe serie van drie Lablearning@Home webinars rond het thema ‘Wearables maken’, waarbij deelnemers een programmeerbare linnentas of heuptas ontwerpen en maken. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Meer informatie: tetem.nl

Afbeelding
De vloer behoort tot de basis van het interieur 28 mrt, 12:28
'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32