Afbeelding
Foto: Het Stedelijk Alpha

Docenten Het Stedelijk rocken voor slachtoffers Turkije en Syrië

zondag 12 maart 2023 15:00 tot 17:00

Op zondagmiddag 12 maart 2023 organiseren docenten van Het Stedelijk Alpha en ISK, locaties van Het Stedelijk, het benefietconcert ‘Rock for cause’ ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Docenten Sanne Bolk en Jos Doppen komen samen in actie en geven met hun coverbands ‘The non returnables’ en ‘Less is more’, een benefietconcert in De Beiaard op de Oude Markt in Enschede. “Muziek verbindt en verbroedert en we hopen op deze manier iets te kunnen betekenen voor de slachtoffers. Ook willen we hiermee onze collega’s en leerlingen met familie in de getroffen gebieden steunen”, aldus initiatiefnemers Bolk en Doppen.

Samen voor Giro555

Het concert begint om 15.00 uur. De bands spelen diverse nummers uit de jaren ‘60 t/m ‘90 van rock tot blues. Naast entreekosten van €5,- is er de mogelijkheid om een vrije gift te doen. De opbrengst van de entreegelden en vrije giften gaat volledig naar Giro555.


Het Stedelijk Alpha is een kleine vmbo-school in Enschede waar geleerd wordt met hoofd en handen. Een school die midden in de samenleving staat. Dat is terug te zien in de samenwerking met het bedrijfsleven en de manier waarop de docenten nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de arbeidsmarkt volgen.

Het Stedelijk ISK is een school voor leerlingen die weinig of geen Nederlands beheersen. Nederlandse kinderen gaan na de basisschool naar een brugklas van een school voor voortgezet onderwijs. Voor anderstaligen is dat soms nog niet mogelijk, omdat ze het Nederlands nog onvoldoende beheersen. Voor deze leerlingen en voor leerlingen die naar Nederland komen als ze wat ouder zijn, zijn er Internationale Schakelklassen.