IVN Enschede houdt een Slootjesdag. (Foto: Henk Eitink)
IVN Enschede houdt een Slootjesdag. (Foto: Henk Eitink)

Slootjesmiddag van IVN in het Zweringbeekpark

Algemeen

Het IVN afdeling Enschede houdt op zaterdagmiddag 11 juni een Slootjesdag in het Zweringbeekpark.

Enschede - Tijdens de landelijke IVN Slootjesdagen regelt de Enschedese afdeling op zaterdag 11 juni weer een leuke, leerzame en vooral spannende wateractiviteit voor kinderen en hun (o)pa’s en (o)ma’s, zo stelt IVN. “Ooit een waterschorpioen of libellelarve gezien? Of een geelgerande watertor? Wil jij ook weten wat er allemaal in het water leeft? Kom dan 11 juni waterdiertjes zoeken! We hebben van IVN schepnetjes en emmers om samen waterdiertjes te vangen. Je mag natuurlijk ook je eigen schepnetje meebrengen. Daarna gaan we met behulp van zoekkaarten kijken of we kunnen zien wat voor diertjes we gevangen hebben. En met een vergrootglas kun je ze nog beter zien! Misschien kunnen we je ook nog op een idee brengen hoe je zelf een bootje van natuurlijke materialen kunt knutselen. De activiteit is geschikt voor het hele gezin.’’

Speurtocht

Voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar is er een digitale speurtocht. “Wie daar aan mee wil doen, doet er goed aan te voren de app Osmand met kaart van Overijssel en een QR-code scanner app op de telefoon te installeren.’’

De Slootjesdag wordt gehouden in het Zweringbeekpark, gelegen ten zuiden van de wijk Het Ruwenbos, bij het Nijmansbos 72.

De activiteiten worden gehouden tussen 13.00 en 16.00 uur. De kosten bedragen 1,50 euro per persoon of 3 euro per gezin of groep.  

Een tip van de organisatie: “Draag kleding die vies mag worden en laarzen. Of anders blote voeten, als het lekker weer is.’’ Aanmelden is niet nodig. “Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van meer dan 100 locaties in de rest van Nederland. Bestel daar meteen de watervaste (!) IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken.’’ (info: ivnenschedesecretariaat@gmail.com).

van de redactie

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20