Column Hans Assink: Waar is een wonder het hardst nodig?

Algemeen

We hebben een wonder nodig om in de eredivisie te blijven. Had Van Oostveen - sorry, dat ik hem er even bijhaal - het nog niet zo lang geleden over een act van Houdini en Hans Klok samen die nodig was om overeind te blijven, nu zijn we zover heen dat we Houdini, Hans Klok, Hans Kazan, Fred Kaps én Victor Mids nodig hebben om in augustus weer tegen Heracles en VVV te mogen ballen. Vergeet ik Tommy Cooper.

Maar goed, de grote vraag is dan: zijn de wonderen de wereld uit? Het antwoord daarop is ‘nee’. Wonderen te over. Neem alleen al het feit dat u dit stukje leest. Uw ogen doen het nog, uw handen, de hersenen, het hart, de longen. En dat geldt ook voor de krantenbezorger, de chauffeur die de kranten heeft vervoerd, de drukker en ga zo maar door. Dat we überhaupt bestaan is op zich een wonder, voor hetzelfde geld waren de dinosaurussen nog de baas geweest. Of de Duitsers, de Engelsen, de Spanjaarden, de Noormannen, de Franken, de Romeinen. Dat de zon elke dag opkomt is een wonder. Je moet er gewoon in geloven. En dan kunnen we zomaar Sparta voorbij.

Probleem is wel een beetje dat we op dinsdagavond voetballen en dit stukje van dinsdagmorgen is. Een magere 1-0 winst op PEC zou heel mooi zijn, maar zelfs met een gelijkspelletje zou het nog kunnen. Als Sparta niet meer wint of gelijkspeelt zijn vier punten gewoon genoeg om de nacompetitie te halen. Nou, wie Sparta hier heeft zien spelen en tegen Vitesse (7-0) weet dat voor nul punten voor Sparta in de laatste drie wedstrijden echt geen wonder nodig is. Daarnaast kunnen we ons ook afvragen waar een wonder het hardst nodig is: in de Veste of in Syrië. Daarom plan B. Geef de drie punten aftrek voor de zaak Tadic nú terug. Drie punten optrek! En met 1 punt rente.

Enschedeër Hans Assink schrijft via Terkstbueau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 13 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20