Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Erkazee

Algemeen

De ene voetbalwedstrijd is de andere niet. Terwijl de boys van Vogido Zaterdag 4 naar alle waarschijnlijkheid de naweeën van de 26e helft nog aan het verwerken zijn -Haaland kreeg rood, werd er gemeld- zit ik in vak 314, rij 8 stoel 4 voor de wedstrijd van Onze Trots tegen het altijd lastige Erkazee. Vak P is bij Erkazee Hoekie-E denk ik na een blik op het uitvak waar een spandoek te zien is met Hoekie-E. De muziek op deze warmste 30e oktober ooit komt van The Monkees met I’m a believer. Als het voetjebol straks net zo swingt dan komt alles goed.
Maar er moet nog wel het nodige gebeuren. Op het veld zijn acht gatenprikkers actief die de grassprieten eerst steken met een scherp voorwerp en vervolgens een trap nageven. Eén van de gatenprikkers heeft een korte broek aan. Ook zijn er acht vlaggenwapperaars met een vierkante vlag verspreid over het veld en een hele roedel bij de middenstip met een grote ronde vlag.
Beide groepen hebben twee begeleiders die er op letten dat de vlaggen op de juiste plek kunnen gaan wapperen. Bij de middenlijn staan veertien kinderen met een vlag in een soort van erehaag om de spelers bij hun opkomst te bewapperen. Ook ontwaar ik twee fotograven die elke vlagwapperaar op de foto vastlegt.
Intussen zijn de klanken van The Monkees weggeëbd en klinkt er weer ‘ouderwetse’ takkeherrie uit de speakers. Muziek van Vak P zal ik maar zeggen. Als de spelers elkaar een hoge vijf hebben gegeven, weet het rijtje kinderen die met ze mee zijn gelopen het veld op niet waar ze het veld afmoeten, ondanks de wuivende gebaren van hun begeleidsters aan de overkant.
De wedstrijd is eigenlijk een trainingspartijtje. Voor de rust de bal zo lang mogelijk in de ploeg houden en na rust kijken hoe de verdediging het doet. Het publiek kijkt toe, al zitten Pieter Omtzigt en zijn buurvrouw op hun mobiel te kijken, zie ik op het scherm van de NOS. Pieter is er, maar ook elders.

Hans Assink schrijft al jaren en sinds 2007 namens Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum  is simpel te bestellen via assink@home.nl en kan thuis worden bezorgd als het niet te slecht weer is.

Column Hans Assink

Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 16 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 18 uur geleden
Afbeelding
De mening van Enschede: Dronebasis op Twente Airport? 22 uur geleden
Karin de Vries, Joke Voogd en Inge van Erkelens (drietal in hesje) met enkele deelnemers aan de wandeling. .
Meer leren over planten in de natuur 22 apr, 10:28
Duitse belangstelling voor het Enschedese crematorium.
Duitse belangstelling voor crematorium Usselo 21 apr, 12:30
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:21
Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
Afbeelding
Van bultjes naar babyhuid 20 apr, 09:02